TRAINING

Training voor consulenten

lijn

Trainingen voor kleine woningaanpassingen in verband met bijvoorbeeld rolstoelgebruik.

Bent u  verantwoordelijk voor de Wmo binnen uw gemeente en wilt u dat de Wmo-consulenten meer inzicht krijgen in kleine woningaanpassingen, zodat men daarin gemakkelijker zelf advies kan geven? Boek dan een training bij Chambers; dé specialist op het gebied van bouwkundig ergonomisch advies. 

Chambers voorziet gemeenten al ruim 30 jaar van adviezen omtrent woningaanpassingen. Wij weten wat er speelt, welke vragen er worden gesteld en wat de mogelijkheden zijn. Die kennis delen we graag in onze speciale trainingen.

Onderwerpen/thema's 

Deze trainingen worden op maat voor uw team samengesteld; afhankelijk van uw wensen. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: 

  • Toe- en doorgankelijkheid, van en in de woning zoals deurbreedte, drempels, oppervlakteberekening, draaicirkels.
  • Inrichting natte cel/ toiletruimte.
  • Inrichting slaapkamer.
  • Aanpassingen keuken en overige ruimten.
  • Verkorte procedure lijst.
  • Lezen van een Programma van Eisen, Schets en Kostenraming.
  • Beoordeling offerte.

Praktische informatie

Afhankelijk van het aantal thema’s plannen we in overleg één of twee dagdelen in voor deze training. Het kiezen van (extra) thema’s of aandachtspunten kan natuurlijk vooraf besproken worden. Zo zorgen we dat de training goed aansluit bij de voorkennis én wensen van uw team.  

Na deze training hebben de consulenten meer inzicht in wat er komt kijken bij een woningaanpassing en wat aandachtspunten zijn. De training is interactief; er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Regelmatig wordt gebruik gemaakt van een case; zo wordt de training praktisch en goed toepasbaar.  

Vervolgsessie (optioneel)

In overleg kan er eventueel een vervolgsessie plaatsvinden, waarin we op interactieve wijze meer inzoomen op het opstellen van een eenvoudige PVE en/of het vergelijken van offertes.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een offerte opvragen? Neem gerust even contact met ons op!

chambers-training WMO consulenten

Ja, ik heb interesse en ik wil graag meer informatie